Enkelt och väldigt gott!
Vaknade väldigt sent idag så blev nybakta scoens till frukost, brukar baka vanliga men idag fick det bli folkorns, mycket nyttigare men inte lika gott!
Men tänkte dela med mig av receptet, väldigt enkelt gjort något man inte kan misslyckas med!
Ingredienser
8 dl |
1 tsk |
4 tsk |
1 dl |
3 dl
Byt gärna ut vetemjölet med dinkelmjöl
och kör med mjölk endast
|
Tillagning
16 bitar
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt Milda och mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i 4 bitar. Platta med mjölad hand ut varje bit till en rund kaka ca 15 cm i diameter, direkt på ett bakplåtspapper.
4. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Bryt isär kakorna och servera direkt.
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt Milda och mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i 4 bitar. Platta med mjölad hand ut varje bit till en rund kaka ca 15 cm i diameter, direkt på ett bakplåtspapper.
4. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Bryt isär kakorna och servera direkt.
Det sägs att det ska bli 16 bitar men då behöver ni göra dem otroligt små, så detta kanske blir 6st stora eller flera små
Hoppas det smakar! :)
Se till att skriva något innan ni lämnar min blogg :) <3
Trackback